Πήγαινε στο περιεχόμενο
Defected™

Κεραυνοί Αρείου Πάγου για τον Απόστολο Λύτρα

Recommended Posts

170624-lytras2-mesa.jpg

lamkt10.png
 
Παρά την καταγγελτική κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον δικηγόρο αλλά και τις ιατρικές και ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά και παρά το βαρύ κατηγορητήριο, που του απηύθυνε η εντεταλμένη ανακρίτρια, τελικά ο γνωστός νομικός δεν προφυλακίστηκε, αφέθηκε ελεύθερος και του επιβλήθηκε ως  περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του και μητέρα του τρίτου παιδιού του.

Κατά το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέα, ο Απόστολος Λύτρας, κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο το 2017 όταν τον είχε καταγγείλει η πρώην γυναίκα του για ενδοειοικεγεακή βία και η ίδια περιέργως είχε ανακαλέσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Επίσης, ανακρίτρια και εισαγγελέας θεώρησαν πως ήταν αληθινή η μεταμέλεια που εξέφρασε ο Απόστολος Λύτρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προφανώς η κοινή αυτή απόφαση για να αφεθεί ελεύθερος έστω και υπό όρους, προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων στους νομικούς κύκλους της χώρας αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Σχεδόν αμέσως, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, ο Άρειος Πάγος με έγγραφό του, διέταξε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα κατά των δικαστικών λειτουργών που ενεπλάκησαν στην απόφαση αυτή για τον γνωστό ποινικολόγο.

Δείτε το έγγραφο του Αρείου Πάγου:

areios.pagos_.jpg

Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, δημοσιογράφοι υπέβαλαν ερώτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος απάντησε : «Δυστυχώς δεν μπορούμε να κρίνουμε τις αποφάσεις δικαστικών λειτουργών». Μια απάντηση η οποία αφήνει έκθετους ανακριτή και εισαγγελέα στην υπόθεση αυτή».

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στις κάμερες μετά την απόφαση του εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος δήλωσε:

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω πραγματικά συγγνώμη για αυτό που συνέβη και από την σύζυγό μου που την υπεραγαπάω όπως και τις τρεις κόρες μου. Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση, όπως και και η ίδια κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου βίαιος. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ. Δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση, είμαι αιχμηρός με τον ίδιο μου τον εαυτό μου. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια».


ape-mp11.png

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...