Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Mε προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία σχετίζεται ο θυροειδής

Recommended Posts

JciHMN4.jpg

aetos10.png

Οι δύο βασικές παθήσεις του θυρεοειδούς, ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός, σχετίζονται τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες με επιπτώσεις στην σεξουαλική λειτουργία, αναφέρει ο καθηγητής Oυρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Χατζηχρήστου.

Σε μελέτες έχει βρεθεί ότι 6 στους 10 άντρες που έχουν πρόβλημα με τον θυρεοειδή, θα έχουν πρόβλημα είτε με τη στύση είτε με την εκσπερμάτιση ή με την επιθυμία, αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου και επισημάνει ότι το σημαντικότερο είναι το πρόβλημα που σχετίζεται με την επιθυμία.

Σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm αναφέρει: «Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες από το εξωτερικό, το ποσοστό των ανδρών με πρόβλημα επιθυμίας αγγίζει το 63%, το 50% από αυτούς έχει πρόωρη εκσπερμάτιση, και 15% - 20% έχει προβλήματα στύσης. Κι εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι αν αποκατασταθεί το πρόβλημα του θυρεοειδή, αποκαθίσταται το πρόβλημα στη σεξουαλική λειτουργία, κάτι που διαπιστώνει και ελληνική μελέτη συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη. Και μιλάω συγκεκριμένα για τη μελέτη του ενδοκρινολόγου Γεράσιμου Κρασά και της ομάδας του, που δημοσιεύτηκε στο The Journal Endorinology and Metabolism, η οποία αναφέρει ότι η θεραπεία του θυρεοειδή απεκατέστησε το πρόβλημα σε περισσότερους από τα δύο τρίτα αυτών των ασθενών»

Πότε ο ουρολόγος στέλνει τον άνδρα σε ενδοκρινολόγο

Ένα από τα ύποπτα συμπτώματα που υποψιάζουν τον ουρολόγο και στέλνει τους ασθενείς στον ενδοκρινολόγο είναι η υπεριδρωσία, όπως μας λέει ο κύριος Χατζηχρήστου. «Όταν βλέπω χέρι ιδρωμένο σε ασθενή που περίμενε στην αίθουσα αναμονής, αν και κατανοώ το στρες για κάποιον που πάει να μιλήσει για την προσωπική του ζωή, ωστόσο θα τον ρωτήσω αν έχει θυρεοειδή, η κάποια κληρονομικότητα, αν έχει δηλαδή κάποιον στην οικογένεια με θυρεοειδή. Μου έχει τύχει επανειλημμένα, κλινικά να διαγνώσω πρόβλημα θυρεοειδή, που ο ασθενής δεν το γνώριζε και ήρθε σε μένα, γιατί αντιμετώπιζε πρόωρη εκσπερμάτιση π.χ. Αν ας πούμε είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει πρόβλημα στύσης και προσπαθεί να το λύσει είτε φαρμακευτικά είτε σε συνδυασμό με ψυχολόγο, θα ήταν καλό να κάνει και απλές εργαστηριακές εξετάσεις για θυρεοεοιδή, ουτοσώστε αν έχει πρόβλημα εκεί, να το θεραπεύσει προκειμένου να αποκατασταθεί και το σεξουαλικό του πρόβλημα.

Προβλήματα και στις γυναίκες

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου για τις γυναίκες δεν υπάρχουν ακόμη τόσο καλής ποιότητας μελέτες, ωστόσο περσινή μελέτη από την Ιταλία, σαφέστατα δείχνει να επηρεάζεται από τον θυρεοειδή και η επιθυμία των γυναικών. «Επειδή γίνονται αναφορές και σε άλλα σεξουαλικά προβλήματα των γυναικών, όπως η ύγρανση του κόλπου, δεν έχει ξεκαθαριστεί τελικά μήπως η έλλειψη επιθυμίας είναι αυτή που κάνει το πρόβλημα στην ύγρανση ή όχι. Στις γυναίκες θέλουμε λίγο καλύτερη ποιότητα μελετών, αλλά σαφέστατα και για αυτές, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 50 που ο υπερθυρεοειδισμός είναι κάτι που συναντάται πιο συχνά, όπως μας λένε οι ενδοκρινολόγοι, θα πρέπει να γίνεται συστηματικός έλεγχος. 


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...