Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Το γάλα της καμήλας ρίχνει τη χοληστερόλη στους διαβητικούς

Recommended Posts

782x440-1.jpg

hellen15.gif

Μια νέα μελέτη χαιρέτισε το γάλα καμήλας για την ικανότητά του να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων στους διαβητικούς και να βοηθά στη θεραπεία της δυσλιπιδαιμίας.

Η δυσλιπιδαιμία είναι η ανισορροπία λιπιδίων όπως η χοληστερόλη, η χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη χοληστερόλη (LDL-C), τα τριγλυκερίδια και η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL). Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει από δίαιτα, έκθεση στον καπνό ή μπορεί να υπάρχει γενετική προδιάθεση -και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακή νόσο.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο BMC Complementary Medicine and Therapies, ακολουθεί μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών (RCTs) και διαπιστώνει ότι η συνεπής κατανάλωση γάλακτος καμήλας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στους διαβητικούς, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Οι επιστήμονες περιέλαβαν 10 ελεγχόμενες τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.

«Η κατανάλωση φρέσκου γάλατος καμήλας από ασθενείς με διαβήτη είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα της LDL (κακής χοληστερόλης) και στα τριγλυκερίδια, ενώ έδειξε αύξηση στα επίπεδα της HDL -καλής χοληστερόλης. Οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 είχαν μια πιο ευεργετική επίδραση από τους διαβητικούς τύπου 2.

Οι συγγραφείς είχαν ως στόχο να διευθετήσουν τη διαμάχη γύρω από τις επιπτώσεις της πρόσληψης γάλατος καμήλας στο προφίλ των λιπιδίων μεταξύ των ασθενών με διαβήτη. Ωστόσο, είπαν ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να τερματιστεί η διαμάχη μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με τα φαρμακευτικά οφέλη του γάλατος καμήλας λόγω της υψηλής ετερογένειας στις συμπεριλαμβανόμενες μελέτες που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν μελέτες με μεγαλύτερα μεγέθη δείγματος για να βελτιωθεί η αξιοπιστία των διαθέσιμων στοιχείων.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι το γάλα καμήλας θα μπορούσε να είναι μια ευεργετική συμπληρωματική θεραπεία στο πλαίσιο της διαχείρισης της δυσλιπιδαιμίας για διαβητικούς ασθενείς. Η μακροχρόνια κατανάλωση (άνω των> 6 μηνών) από ασθενείς με διαβήτη μπορεί να είναι μια χρήσιμη επικουρική θεραπεία μαζί με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη βελτίωση του προφίλ των λιπιδίων, ιδιαίτερα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1», είπαν οι ερευνητές.

Ο αναπληρωτής καθηγητής MoezAlIslam Ezzat Faris του Πανεπιστημίου της Sharjah ανέφερε: «Η κατανάλωση γάλατος καμήλας για μεγάλο χρονικό διάστημα από ασθενείς με διαβήτη θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη επικουρική θεραπεία μαζί με τα κλασικά φάρμακα, για τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι ασθενείς με διαβήτη συχνά λαμβάνουν ενέσεις ινσουλίνης για να ρυθμίσουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα τους. Η τακτική κατανάλωση γάλακτος καμήλας μπορεί να μειώσει τη δόση ινσουλίνης που απαιτείται από τους ασθενείς».


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...