Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Συνταγή για αλμυρά scones

Recommended Posts

almyra-scones-768x645-1.jpg

hellen10.gif

Υλικά Συνταγής

Υλικά για τη ζύμη

    330 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
    125 γραμ. βούτυρο κρύο
    1 -1/2 κ.σ. ζάχαρη
    1 κοφτό κ.γ. αλάτι
    1-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    2 μεγάλα αυγά
    80 γραμ. γάλα
    1 κ.σ. χυμό λεμονιού
    Λίγο πιπέρι
    Λίγο αλεύρι για τον πάγκο

    Υλικά για γέμιση

    1 ψιλοκομμένο λουκάνικο
    100 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
    2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
    1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμενο

Εκτέλεση Συνταγής

Η συνταγή για αλμυρα scones είναι ιδανική για brunch ή για να συνοδεύσεις σαλάτες και σούπες. Είναι ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες.

Για τα αλμυρά scones κρατάμε 2 κ.σ. από το τριμμένο τυρί για το τελείωμα. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στο γάλα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′. Ωστόσο ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τη γέμιση.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν.
    Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε στα στερεά υλικά.
    Με δυο μαχαίρια κόβουμε τη ζύμη ώστε να μπει το βούτυρο μέσα στο αλεύρι. Στο τέλος το αλεύρι θα μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
    Χτυπάμε τα δυο αυγά σε ένα μπολ με το σύρμα,να σπάσουν.
    Προσθέτουμε το γάλα στα αυγά κι ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο αλεύρι κι ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι, ίσα που να βραχεί το αλεύρι.
    Ριχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά, λουκάνικο, κρεμμύδι, σχοινόπρασο, και το ρύζι μέσα στην υγρή ζύμη
    Απαλά με το κουτάλι ανακατεύουμε.
    Αδειάζουμε όλα τα υλικά πάνω σε αλευρωμένο επιφάνεια. Με τα χέρια λαδωμένα ή βρεγμένα, πιέζουμε και ενώνουμε τη ζύμη.
    Με τον πλάστη αλευρωμένο ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό στρογγυλό φύλλο, με πάχος περίπου 1-1/2 εκατ.
    Κόβουμε τη ζύμη σε 8 τρίγωνα scones.
    Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ιδανικά παγώνουμε τα scones για 15′ στην κατάψυξη να παγώσει η ζύμη.
    Προαιρετικά, αλείφουμε τα αλμυρά scones με λίγο γάλα, με ένα πινέλο.
    Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200º C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20′. Στα τελευταία λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
    Τα νόστιμα scones με τυρί είναι έτοιμα όταν φουσκώσουν ελαφρά και ροδίσουν ολόγυρα.

Εναλλακτικά, βάζουμε τα υλικά με την σειρά της εκτέλεσης στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες -μαχαίρια. Δουλεύουμε την ζύμη με διακοπτωμενη λειτουργία ώστε να βγουν αφράτα τα scones

Αφού φτιάξετε και απολαύσετε τα αλμυρά scones, δοκιμάστε και τη γλυκιά τους εκδοχή και απολαύστε τα για σνακ, πρωϊνό ή brunch!


Πηγή:  Sidagi

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...