Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Mojito χωρίς αλκοόλ

Recommended Posts

Classic-Virgin-Mojito-Recipe-2.jpg

hellen10.gif

Υλικά Συνταγής

200 ml σόδα η ανθρακούχο νερό ή ανθρακούχο νερό με εκχύλισμα μαστίχας
20 ml από φρέσκο χυμό λάιμ η λεμόνι
15-20 ml ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης (1:1 ζάχαρη/νερό) ή σιρόπι μελιού (1:1 μέλι/νερό) ή βιολογικό νέκταρ αγαύης
5-6 φύλλα δυόσμου
πάγο κανονικό ξηρό (απευθείας από την κατάψυξη) ή θρυμματισμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο ποτήρι τύπου highball και ανακατεύουμε ελαφρά, για να μην χαλάσουμε – σπάσουμε τις φυσαλίδες μας και γίνει flat και αδιάφορο το mocktail μας.

Μπορείτε βέβαια, διατηρώντας τις ίδιες αναλογίες στα συστατικά που σας αναφέρω παραπάνω να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να φτιάξετε μοχίτο με ό,τι φρούτο σας αρέσει. Πώς θα το κάνετε αυτό; Με τρεις εύκολους τρόπους.

1. Να αγοράσετε ή να φτιάξετε πουρέ από το φρούτο τις επιλογής σας με τον τρόπο που σας εξηγώ παρακάτω και απλά να το προσθέσετε στο ποτό (30 με 40 ml πουρέ φρούτου είναι αρκετό).

2. Να βάλετε στον αποχυμωτή το φρούτο που θέλετε και θα χρησιμοποιήσετε τον χυμό του.

3. Να πατήσετε μια ποσότητα αυτού του φρούτου με ένα γουδί μέσα στο ποτήρι με όλα τα συστατικά πλην του αναψυκτικού φυσικά και του πάγου. Αυτά θα τα προσθέσετε μετά, αφού πρώτα πατήσετε το φρούτο και βγάλει τα ζουμιά του.

Παραδείγματα μοχίτο με φρέσκα φρούτα ή πουρέ φρούτου:
Μοχίτο με φράουλες ή berries της επιλογής σας, με πράσινο μήλο και τζίντζερ.
Μοχίτο με πουρέ από εξωτικά φρούτα, όπως ανανάς, καρύδα (κρέμα ή γάλα καρύδας), μάνγκο, λίτσι και αλλά πολλά.

Πως φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα πουρέ από φρούτα

Επιλέξτε το φρούτο που θέλετε, καθαρίστε το, εάν χρειάζεται καθάρισμα, και πλύνετε το.

Ρίξτε το σε ένα μπλέντερ με λίγο χυμό λεμόνι και ζάχαρη (π.χ 1 κούπα φράουλες φρέσκες, με μισή κούπα ζάχαρη λευκή ή μέλι και 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι).

Σφραγίστε καλά το μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποίηθουν καλά τα συστατικά και ο πουρές να γίνει λείος.

Σουρώστε καλά τον πουρέ και διατηρήστε τον στο ψυγείο, μέσα σε αποστειρωμένο δοχείο για 3 με 5 μέρες (ανάλογα με το φρούτο, την ποιότητα του, το βαθμό ωρίμανσης του). Φρούτα ώριμα με υψηλά επίπεδα σακχάρων συνήθως διατηρούνται καλά για περισσότερες μέρες. Όπως και να έχει, μπορείτε να φτιάξετε και μεγαλύτερες ποσότητες και να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη ό,τι μείνει για μελλοντική χρήση!


Πηγή:  Sidagi

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...