Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Βράβευση του περιβαλλοντικού προγράμματος της AstraZeneca

Recommended Posts

xristina-782x440-1.jpg

hellen15.gif

Με την ολοκλήρωση του πρώτου του κύκλου, διάρκειας τεσσάρων χρόνων, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της AstraZeneca «Προστατεύουμε το Περιβάλλον… με Πράξεις 2019-2022» απέσπασε σημαντική διάκριση στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2023 στον πυλώνα «Περιβάλλον». Η διάκριση αφορά στη θεματική ενότητα «Ανάπτυξη Ενεργειών Αφύπνισης και Ενημέρωσης για το Περιβάλλον» και η απονομή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του θεσμού την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον…με Πράξεις» εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας της AstraZeneca, με την περιβαλλοντική προστασία να αποτελεί βασικό πυλώνα της. Από το 2019 έως το 2023, συνέδεσε νοηματικά τις 4 μαθηματικές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρεση) με 4 ετήσιες δράσεις («πράξεις») περιβαλλοντικής προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το 2019 η εταιρεία προχώρησε στην «αφαίρεση» της ρύπανσης από 5 ακτές της Ελλάδας, ενώ το 2020, «πρόσθεσε» οξυγόνο υποστηρίζοντας δράση αναδάσωσης στον Νέο Βουτζά Αττικής. Το 2021 «πολλαπλασίασε την ενέργεια» υποστηρίζοντας δράσεις ενίσχυσης του φωτισμού με ηλιακή ενέργεια τριών πάρκων στην Αθήνα και ενός πάρκου στη Θεσσαλονίκη. Το 2022, η εταιρεία διοργάνωσε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για περιβαλλοντικά θέματα. Εθελοντές – εργαζόμενοι της AstraZeneca «μοίρασαν τη γνώση» σε 1.150 μαθητές από 23 σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον… με Πράξεις» ανανεωμένο, με νέες περιβαλλοντικές δράσεις, συνεχίζεται φέτος για πέμπτη χρονιά, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο πρωτοβουλιών στις οποίες οι άνθρωποι της AstraZeneca προσθέτουν οξυγόνο και ταυτόχρονα μειώνουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της λειτουργίας της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, η AstraZeneca έχει ήδη ανακοινώσει τη δέσμευσή της να φυτέψει και να φροντίσει περισσότερα από 30.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα έως το 2030, με τα πρώτα 4.000 δένδρα να έχουν ήδη φυτευτεί από 250 εργαζομένους της στην περιοχή του Υμηττού στην Παιανία και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Το «Bravo Sustainability Dialogue & Awards» αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του «BRAVO»,  θεσμού διαλόγου και ανάδειξης δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθεί τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς. Κάθε χρόνο στο BRAVO συμμετέχουν περισσότεροι από 160 οργανισμοί με 250 πρωτοβουλίες, 230 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 700 συμμετοχές, 350 εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και περισσότεροι από 55.000 ενεργοί πολίτες.


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...