Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής κάνουν καλό στη λειτουργία του παχέος εντέρου

Recommended Posts

ad45a088cc101c93bc1904447b7925dd-666x399

hellen15.gif

Το παχύ έντερο μπορεί να παρουσιάσει ορισμένες διαταραχές στη λειτουργία του που είναι παροδικές, αλλά και διάφορες ασθένειες που μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποιες είναι οι πιο συχνές ασθένειες που εμφανίζονται στο παχύ έντερο και ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής κάνουν καλό στη λειτουργία του. 

Κόλον είναι το παχύ έντερο και αποτελεί μέρος του πεπτικού σας συστήματος. Είναι ένας μακρύς, κοίλος σωλήνας στο άκρο του πεπτικού συστήματος, όπου το σώμα σας   αποθηκεύει τα κόπρανα. Πολλές διαταραχές επηρεάζουν την ικανότητα του εντέρου να λειτουργήσει σωστά. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν:
 
     -Καρκίνος του παχέος εντέρου
     -Πολύποδες  του παχέος εντέρου (με πιθανότητα να εξελιχθούν σε καρκίνο)
     -Ελκώδης κολίτιδα και έλκη  του ορθού
     -Εκκολπωματίτιδα, που είναι  η φλεγμονή των θυλάκων (εκκολπωμάτων) στο παχύ έντερο
     -Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Μια δυσάρεστη κατάσταση, που προκαλεί κράμπες στην κοιλιά και αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου (διάρροια, δυσκοιλιότητα)
 
Η θεραπεία για ασθένειες του παχέος  εντέρου ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την ασθένεια και τη σοβαρότητά της. Μπορεί να περιλαμβάνει διατροφικές αλλαγές, φαρμακευτική αγωγή και σε ορισμένες περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση.
Σε γενικές γραμμές χρειάζεται να φροντίζετε τη διατροφή σας. 
Τα κοιλιακά φουσκώματα   μπορεί να οφείλονται σε γενικότερη εντερική ευαισθησία. Για την ανακούφιση από τα συμπτώματα, να αποφεύγετε το μπρόκολο, τα ψητά φασόλια, το λάχανο, τα αεριούχα ποτά και το κουνουπίδι. 
Από την άλλη, σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, καλό είναι βάλετε στη διατροφή σας φυτικές ίνες και αρκετή άσκηση προκειμένου να ενεργοποιήσετε τον οργανισμό σας στο σύνολό του.  Επίσης, να ξέρετε ότι το καθημερινό άγχος και η κακή συνήθεια του να τρώτε στο πόδι μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στο πεπτικό σας σύστημα και ιδιαίτερα στο έντερό σας.


Πηγή:  Iatropedia

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...